cerita hidup kau tu lah satu pengajaran.

kau harus tahu itu :)

Sunday, September 22, 2013

cerita masuk ke GMi

 nothing's interesting to share.
walaupun sudah lama tak meng-update.
hidup macam biasa.
tak terasa mati lagi.

lepas aku tolak tawaran ums untuk banchelor engineering in computer,
aku masuk gmi. 
ambik kos manufacturing system and design. 
yups i further for dip.

susah jugak mentality melayu yg asyik tanya, "kau fail ke kat asasi dulu?"
lets me explain to you.

my pointer above 3.
tp aku tak suka kos yg aku dapat.
boring just hadap screen for the rest of your life.
haha. 
sebab tu kurang aku mengupdate.

aku nak tukar kos pon in 2 sem baru dpt tukar.
ada la tambah setahun,
dah 5 tahun kat sabah.
lagi la mak ayah bising dengar macam tu.

nak masuk unikl or uniten.
dah dapat dah offered by unikl bmi untuk banchelor engineering in electrical.

tapi bila dah di kena push,
"kau kena dapat 3.5 or above!"
terus like "ala mana ada experience."

then abg ipar aku suggestkan dip kat gmi sbb kawan dia ada kat situ.
dia kata pergi je lah tengok2 jumpa kawan dia.
mana tau berkenan kat hati.

jumpa management and kawan abg ipar tu hari isnin, kena decide before or on friday.
fikir2.
ayah excited.

jumaat bg jawapan, rabu mendaftar.
xpayah online just go straight to management.
swasta kan.
tak bnyk lah songehnye.

pendaftaran i used my own money sbnyk 70% and 30% my parent.
total pendaftaran nak masuk GMi RM1510 termasuk hostel.

aku bawak ni je.
laptop, baju kat beg hijau, cadar bantal beg plastik putih.

*still syg ums ketat2.

owh itu sahaja benda aku dapat nak update dlm ruangan ni.

No comments: